Zuidoost-Azië.reismee.nl

Tempels, monniken en koken in Luang Prabang

Maandag 18 en dinsdag 19 januari 2016: tempels, monniken en koken in Luang Prabang

Luang Prabang is de oude koninklijke hoofdstad van Laos geweest. Eigenlijk maar een klein stadje met 50.000 inwoners, maar het oude stadscentrum behoort sinds 1995 tot de  werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Samen met Ingrid en nog drie andere reisgenoten hadden we ons ingeschreven voor een kookcursus van een halve  dag op maandagochtend: je kunt de week slechter beginnen...? De cursus begon met een beoek aan de markt voor de inkoop. De cursus zelf was niet zo geweldig, maar paradoxaal (?) genoeg waren de twee gerechten die we hebben gemaakt zeer smakelijk en eenvoudig en snel te bereiden. We kregen een mooie kookboekje mee met deze en nog wat andere gerechten. Alles bij elkaar een geslaagde ochtend. 

De maandag hebben we verder besteed aan vooral het bezichtigen van de tempels en stoepa's waar Luang Prabang zo bekend van is. De mooiste tempel is zonder meer de Wat Xieng Thong. Het oude koninklijk paleis, dat tegenwoordig dienst doet als museum, is ook zeer de moeite waard. Tegen half 6 ben ik omhoog geklommen naar de heuvel Phu Si voor de onvermijdelijke zonsondergang met de Mekong op de voorgrond. Het was op die heuvel erg druk. Gezellig geklets met een oude Japanse vrouw, die met haar man een (snelle) trip van 7 dagen door Laos deed: de Japanse wijze van reizen en alles, ook in Laos, zoveel mogelijk met het vliegtuig. Toen ik vertelde dat we 30 dagen hier waren, viel ze zo wat om van verbazing: ze was nog nooit langer dan 15 dagen op vakantie geweest. Nederland, dwz Amsterdam, had ze ook bezocht...

Iets wat je niet mag missen in Luang Prabang zijn de monniken, die 's ochtends vroeg bedelen om voedsel. Vanmorgen, dinsdag, dus om ca 5 uur op. Het was zeer indrukwekkend hoe de monniken in een lange optocht langs de mensen trekken, die hen eten geven. Vooral rijst. 

De foto's gaan dit verhaal compleet maken. 

Reacties

Reacties

margot

Wat zul je genoten hebben van de zonsondergang !
ook het verhaal met de Japanse vrouw waar jij zo maar mee aan de praat raakt...,Echt Gerard !!
Lieve groeten Margot

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!